UV-technologie

Ons systeem is een snel, 24/7, actief luchtzuiveringssysteem dat UV-C gebruikt om bacteriën en schimmels uit de lucht te verminderen. Ons systeem is uniek ontworpen door een kamer met ultraviolette kiemdodende straling (UVGI) en lucht circulerende ventilatoren te combineren met een plafondlamp. Er zijn geen technische maatregelen nodig om het paneel te bedienen. Het paneel wordt handig geïnstalleerd in plafonds, en is een onopvallende ruimtebesparing.

Het systeem levert lucht van hoge zuiverheid, met naderende desinfectiesnelheden van 100%. Micro-organismen omvatten MRSA, VRE, Acinetobacter, Streptococcus-soorten, Influenza, VZV, Pseudomonas, Clostridium difficile en andere veroorzakers van infecties.
De kracht van UV-C

Ultraviolette kiemdodende bestraling of UVGI is een desinfectiemiddel dat UV-C of licht met een korte golflengte gebruikt om micro-organismen te inactiveren. UV-C vernietigt het nucleïnezuur in het micro-organisme en verstoort hun DNA, waardoor ze geen vitale cellulaire functies kunnen uitvoeren, waardoor ze vrijwel inert worden. Het gebruik van UVGI en UV-C is sinds het midden van de 20e eeuw gestaag toegenomen.


Analyse toont aan dat het risico op infectie in gebieden waar de eenheid is geïnstalleerd aanzienlijk wordt verminderd, op basis van de voorspelde vermindering van de concentraties van microben in de lucht. De combinatie van een 15 W UV-lamp, een MERV 6-filter en een luchtstroomsnelheid van 50 cfm zal in één enkele doorgang een gemiddeld verwijderingspercentage van meer dan 97% opleveren.


Kortom samengevat:

  • Vermindert infecties en gevaarlijke micro-organismen
  • Vervangt uw huidige verlichting
  • 24/7 veilig bij mensen in de ruimte
  • Geen stilstand zoals bij robot UV-C desinfectie
  • Bewezen UV-C licht kan bacteriën in de lucht doden (certificaten en onderzoeksrapporten op aanvraag beschikbaar)
  • Geschikt voor allerlei ruimtes, zoals die van tand-, dieren- en huisartsen, fysiopraktijken, zorginstellingen, apotheken, scholen en kantoorpanden
  • Al met succes toegepast in ziekenhuizen
  • Eén UVC-led-luchtzuiveringspaneel kan een hoeveelheid lucht, equivalent aan een 3.05m x 3.05m x 2,44m kamer, vier keer per uur behandelen
  • Eenvoudig en onzichtbaar verwerkt in systeemplafond
  • Kosteneffectieve manier om uw klanten, gasten, leerlingen of patiënten en uw personeel te beschermen

Ons UVC-led-luchtzuiveringspaneel is goedgekeurd door het Centers for Disease Control and Prevention. Dit is in het Nederlands het Centrum voor ziektecontrole en Preventie afgekort CDC. Het CDC is in de Verenigde Staten de autoriteit die zich van staatswege bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten, vooral met het oog op het openbaar belang.